Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Hot Hot Burger Ν. Φιλαδέλφειας 7:30μμ 18/6

 

Είναι γνωστό σε όλους πως ο κλάδος των ντελιβεράδων είναι από τους πλέον δυσβάσταχτους για τους εργαζόμενους . Speedex, Mikel, De- tox είναι μόνο μερικές από τις επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά και ο λόγος δεν είναι οι εξαιρετικές τους υπηρεσίες και σίγουρα, όχι ο σεβασμός τους προς τους εργαζόμενους. Αντιθέτως, τα ονόματα αυτών των επιχειρήσεων έχουν συνδεθεί με εργατικές δολοφονίες οι οποίες είναι αποτέλεσμα της, παγιωμένης πλέον, τακτικής «ξεζουμίσματος» και εντατικοποίησης της εργασίας. Απλήρωτες υπερωρίες και επιδόματα, ανασφάλιστη εργασία και «ελαστικά» ωράρια είναι μόνο μερικές από τις πρακτικές των αφεντικών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την εκμετάλλευση των εργατών συνεπώς και των κερδών τους.

Κόντρα σε αυτή την προσπάθεια εξόντωσης αποφάσισαν να πάνε δύο διανομείς του καταστήματος HOT HOT Burger Νέας Φιλαδέλφειας διεκδικώντας όσα τους αναλογούν. Ο εργοδότης Βασίλης Χαριτάκης αρχικά είχε δεσμευτεί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα και να εξασφαλίσει την παροχή οχήματος και των εξόδων συντήρησης τους, στη συνέχεια όμως δεν τήρησε την συμφωνία και ακολούθησαν απο τον ίδιο φραστικές επιθέσεις και απειλές όπως «θα σε θάψω» και «θα σε πιστολιάσω» σε έναν απ’τους 2 ντελιβεράδες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να αντιτασσόμαστε στα σχέδια όλων των αφεντικών και την αντίληψη τους ότι οι ζωές των εργατών τους ανήκουν.

Στηρίζουμε και καλούμε στη μικροφωνική-συγκέντρωση της ΣΒΕΟΔ και με τη σειρά μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν δομές αντίστασης και αντεπίθεσης στους χώρους εργασίας.

                                     ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

     ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ RED FRACTAL

                               Κυριακή 18/06/2017, Πλατεία Πατριάρχου N.Φιλαδέλφεια, 19:30 μ.μ