Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία 10:30πμ στο Μουσείο

ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΊΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 10:30 ΜΟΥΣΕΙΟ ( ΠΑΤΗΣΙΩΝ )

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Πέμπτη 18 Μάη φέρνει στη βουλή προς ψήφιση το 4ο μνημόνιο το οποίο ούτε ελάφρυνση του χρέους θα φέρει, ούτε, παρά μόνο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και στη μεγιστοποίηση του κέρδους των αφεντικών. Το δεύτερο μνημόνιο της αριστερής κυβέρνησης οδηγεί στη μείωση 900.000 συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και των επιδομάτων ανεργίας πολυτέκνων φτώχειας φυσικών καταστροφών. Οι εργάσιμες Κυριακές από 8 αυξάνονται σε 30 και ο κατώτατος μισθός μειώνεται και άλλο, με τα συνδικαλιστικές κατακτήσεις να βρίσκονται στο στόχαστρο. Την ίδια στιγμή για εφοπλιστές και βιομήχανους το 2ο αριστερό μνημόνιο φέρνει νέα εργαλεία αφαίμαξης κερδών.

Μέσα σε όλα αυτά, οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το πέρασμα του δημόσιου κοινωνικού πλούτου στα χέρια των αφεντικών, διαπερνούν κάθε τομέα και το ξεπούλημα φτάνει εξευτελιστικά επίπεδα. Για τις εργασιακές σχέσεις, το νέο μνημόνιο σημαίνει επέκταση των ελαστικών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.  Οι καπιταλιστές και τα κράτη τους – εγχώρια και μη – φορτώνουν την κρίση τους στις πλάτες μας, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως αναγκαίο κακό τη συμφωνία και στοχοποιούν καθημερινά τους αγωνιστές ενώ τα αστικά κόμματα πετάνε το μπαλάκι το ένα στο άλλο μετρώντας τις ζωές και τις ανάγκες μας σε αριθμούς και ποσοστά.

Αυταπάτες δεν τρέφουμε, καμία κυβέρνηση ούτε δεν μπορεί ή θέλει να μας σώσει. Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες πάνω σε αριστερές κυβερνήσεις. Κανένας γραφειοκράτης εργατοπατέρας δεν πρόκειται να αγωνιστεί πλάι στους εργαζόμενους αντ’ αυτού θα αγωνιστεί ενάντια στις ανάγκες τους για τα δικά του συμφέρονται κι αυτά της εργοδοσίας . Δεν υπάρχουν καλά αστικά κόμματα, καλά αφεντικά, καλές διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν μόνο εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, η Τάξη που εργάζεται και γεννάει τη Ζωή ενάντια στην Τάξη που παρασιτεί πάνω στη ζωή για να βγάζει κέρδη.

Να βγουν οι ανάγκες μας λοιπόν στο προσκήνιο μακριά και ενάντια στα γραφειοκρατικά παραμύθια. Για την οργάνωση της Τάξης μας για τον εαυτό της σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ RedFractal