Καμία ανοχή στις εργοδοτικές δολοφονίες: Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις 3/6

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία και πορεία προς τα υφαντήρια Παντελίδη που βρίσκονται στην περιοχή, όπου στις 13 Μάη πέθανε ο μετανάστης εργάτης Bahadar Chaudary σε εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. Για εμάς πίσω από κάθε εργατικό «ατύχημα», υπάρχει ένα εργοδοτικό έγκλημα που έχει οργανωθεί και δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις, το κράτος, το κεφάλαιο. Σε κανέναν εργατικό χώρο δεν υπάρχουν «φυσικοί θάνατοι» παρά μόνο βία που ασκείται καθημερινά και στοχευμένα ενάντια στα σώματα και ψυχική υγεία των εργαζόμενων. Αυτή η βία πρέπει να αντιστραφεί ολοκληρωτικά ενάντια στα παράσιτα της κοινωνίας – την αστική τάξη.

Στον ταξικό πόλεμο που μας κήρυξε από τη γέννηση του το κεφάλαιο δεν μένουμε αμέτοχοι. Δεδομένης της παθητικής στάσης που κράτησε το συνδικάτο του κλάδου, σκοπός της κινητοποίησης ήταν να δοθεί μια πρώτη απάντηση ενάντια στην εργοδοσία και να γνωστοποιηθεί το γεγονός στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας. Με τη συμμετοχή 120 συντρόφων και συντροφισσών η πορεία ξεκινώντας από τον ΗΣΑΠ της περιοχής, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής μοιράζοντας παράλληλα κείμενα πετώντας τρικάκια και βάφοντας συνθήματα. Φτάνοντας στην έδρα των υφαντηρίων Παντελίδη, γράφτηκαν συνθήματα στους χώρους της επιχείρησης.

Για εμάς, τα εργοστασιακά κτήρια δεν είναι ουδέτερα πεδία παραγωγής προϊόντων. Φέρουν πάνω τους τα σημάδια ενός χώρου σχεδιασμένου για την παραγωγή κέρδους για τα αφεντικά. Τα υφαντήρια Παντελίδη είναι χώρος εγκλήματος. Ο Bahadar Chaudhary πέθανε εκεί κι το συμφέρον της τάξης που παρασιτεί εις βάρος των Bahadar Chaudhary του κόσμου είναι να ξεχαστεί το γεγονός σαν να μη συνέβη ποτέ. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε, δεν «πάμε παρακάτω». Η κινητοποίηση του Σάββατου ήταν ένα πρώτο βήμα για να εγγραφεί στη συλλογική μνήμη και στην μελλοντική πρακτική το γεγονός, στην πάλη μας για την συνολική ανατροπή του κεφαλαίου.

Άκρως θετική ήταν η ανταπόκριση της γειτονιάς στην κινητοποίηση∙ ελάχιστοι γνώριζαν για το συμβάν μιας κι ο νεκρός εργάτης Bahadar Chaudhary δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης ούτε κάποιος από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης προκειμένου να των αστών. Πολλοί εργαζόμενοι που βρίσκονταν εν ώρα εργασίας την ώρα της πορείας στα κεντρικά καταστήματα της Ν. Ιωνίας βρήκαν ενθαρρυντική την πρωτοβουλία για να γίνει η κινητοποίηση με σημείο αναφοράς την εργατική τάξη και τα δικά της συμφέροντα.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης οργανωμένα συναγωνίστριες και συναγωνιστές από την Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ), την Ταξική Αντεπίθεση, την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και την Α.Π Ροσινάντε. Σε μία εργατική προσφυγική γειτονιά σαν τη Νέα Ιωνία καμία εργοδοτική δολοφονία δε θα μένει αναπάντητη. Η πάλη δε σταματάει εδώ και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση του νεκρού ταξικού αδερφού μας. Καλούμε όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες, να παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα για μια κοινωνία αταξική, για μια κοινωνία από ελεύθερους προς ελεύθερους ανθρώπους, για μια κοινωνία κομμουνιστική.